Telewerken of file rijden? 

Files een grote ellende en dan het rekening rijden van de toekomst, op die manier wordt telewerken nog goedkoper dan filerijden en waar zit u dan liever. De discussie over rekeningrijden speelt al een hele tijd. De overheid hoopt dat middels rekeningrijden het aantal auto’s in de spits dusdanig verminderd, dat het fileleed sterk verkleint wordt. Maar met toenemende welvaart, zullen mensen alleen maar meer gaan reizen. Deze tijd vraagt om flexibiliteit. En daarin staat het traditionele kantoormodel onder druk. Is het eigenlijk wel vanzelfsprekend dat werknemers alleen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur op deze locatie kunnen werken? Is het eigenlijk wel logisch dat ambulante medewerkers elke dag na een klantbezoek naar kantoor moeten terugkeren voor rapportage, post en email, hetgeen veel reistijd kost? Wat kosten werkplekken van ambulant personeel dat een groot deel van de week onbezet is? In hoeverre is het personeel aan te vullen met arbeidskrachten die voor een deel van de week aan huis gebonden zijn? 

Het zogenaamde elektronische fileverdunningsplan: het actieplan om de files te verdunnen, door telewerken kan wel een substantiële bijdrage leveren aan het verminderen van files. Mensen blijven in de spits thuis of een andere werkplek dicht in de buurt van hun huis, en gaan pas richting werkplek als de file al weg is. De verwachting is dat telewerken een grote vlucht gaat nemen. De meeste organisaties zien zich genoodzaakt om steeds efficiënter te werken. Nieuwe produkten en diensten moeten sneller geïntroduceerd worden in een 24-uurs economie. 

Wat is telewerken?

Telewerken is werken op afstand. Het is een nieuwe arbeidsvorm die een gevolg is van de technologische vooruitgang op het gebied van de datacommunicatie. Telewerken betekent dat men niet meer permanent aanwezig is in de onderneming maar (full of -parttime) op een andere plaats werkt (bijvoorbeeld thuis). In de telewerk situatie maakt u gebruik van een PC/laptop bij u thuis in de auto of een nabij gelegen pand. Uw kantoor is waar U wilt dat het is. U heeft altijd en overal toegang tot informatiesystemen. Of die zich nu bevinden in het netwerk van uw eigen organisatie, in de netwerken van uw relaties of op het Internet. Omgekeerd kunt u ook uw relaties een goed beveiligde toegang geven tot de informatiesystemen in uw netwerk. 

Voordelen van telewerken:

Personeel komt nooit te laat, geen last van files. Variabele werktijden, ook tot in de kleine uurtjes. Geen reiskostenvergoeding etc. etc. Veel vrouwen staan voor het dilemma: ik wil kinderen, maar ook een carrière. telewerken een goede oplossing voor vrouwen (en mannen) die kinderen willen, maar wel aan het werk willen blijven. En kinderopvang hoeft geen probleem meer te zijn. En op het traditionele kantoor kunt u kosten besparen door naast vaste werkplekken wisselwerkplekken te introduceren.

Wat G-net voor U kan betekenen?

Wij zijn er voor U voor advies, levering en installatie van PC- en datacommunicatie apparatuur. De dienst telewerken is het speerpunt van onze organisatie, wij leveren deze dienst dan ook met een verscheidenheid aan mogelijkheden. Om wat voorbeelden te noemen : Het direct inbellen op het netwerk middels een modem of router ( ISDN of Analoog ), via internet inbellen op het netwerk middels een VPN ( Virtual Private Networking ), en mobiel inbellen. Tevens zorgen wij voor een goed afgeschermde en beveiligde omgeving, dit kan eenvoudige maar ook met ver strekkende beveiligings methoden. Om een voorbeeld te geven : de autorisatie kan afgehandeld worden door de router met behulp van gebruikersnaam en wachtwoord maar ook op een centraal beveiliging systeem bijvoorbeeld een tacacs-server of beveiliging middels een firewall of encryptie ( zie het kopje beveiliging). Wij zorgen dat het netwerk aan de nieuwste specificaties voldoet, hierbij hoort dus ook de integratie van spraak in een data netwerk, en het bouwen van een scaleble netwerk. Wij zorgen voor een end-to-end oplossing. Omdat wij ervaren zijn in het maken van dit soort oplossingen spaart dit u tijd en geld. 

Tot telewerken behoren ook mobile oplossingen

Een van de grote ontwikkelingen binnen de huidige ICT is de mobiele (data)communicatie, wat betekent dat vanaf iedere willekeurige plaats contact gelegd kan worden met het netwerk op kantoor. Hetgeen inhoud dat het ook mogelijk is vanuit de auto te werken. Met het oog op files is het dan ook niet verwonderlijk dat G-net zich bezig houdt met deze ontwikkeling. En er alles aan doet uw personeel zo flexibel mogelijk in te zetten. Het naar kantoor gaan voor het lezen van email of het ophalen van werkopdrachten behoort hiermee ook tot het verleden. G-net levert verschillende totaaloplossingen voor mobile ofwel remote offices, zodat personeel overal contact kan houden met de thuisbasis en u uw buitendienst effectiever kunt inzetten. 

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt U het informatie aanvraagformulier invullen. 

Onze medewerkers zijn Cisco gecertificeerd op algemeen en ontwerp gebied. Waardoor wij in staat zijn een netwerk op te leveren wat volledig aan uw wensen voldoet.
Gnet, Het Vierkant 16, 1852 RA Heiloo
Phone 0725118151 
email g-net@g-net.nl